
Pasta jajeczna z anchois. Prosta pasta jajeczna z dodatkiem filecików anchois, świeżo tartego parmezanu i bazylii. Nie jest to pasta dla wszystkich, zdecydowanie polecam fanom mocnych i intensywnych smaków, a zwłaszcza fanom anchois :). Pasta jest wyraźna, słona i bazyliowa. Jest po prostu pyszna!
Składniki
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 3 fileciki anchois w oleju
- 2-3 łyżki posiekanej świeżej bazylii
- 30 g świeżo tartego parmezanu
- 2 łyżki majonezu
- czarny lub kolorowy pieprz
Przygotowanie
Ugotowane i obrane jajka rozgnieść widelcem, dodać posiekane anchois, bazylię, parmezan oraz majonez. Całość można zmiksować blenderem lub po prostu rozgnieść właśnie widelcem. Na koniec pastę doprawić pieprzem. Powinna być dość słona – dzięki anchois, dodatkowa sól nie powinna być więc potrzebna.
Galeria